יום ש' 18/01/2025 | 20:04
 
 
  פארק תמנע   מגדל דוד בירושלים
דף הבית > תוצאות חיפוש מפרסמים > עמוד מפרסם
>מרכז "נא לגעת"
מרכז התרבות והבילוי עם חרשים ועיוורים
מרכז נא לגעת הוקם כמקום מפגש בין אנשים חרשים, עיוורים חרשים -עיוורים  והקהל הרחב, המקיימים דיאלוג שוויוני על בסיס חוויתי, אומנותי ותרבותי. תיאטרון נא לגעת הוא היחיד מסוגו בעולם שכל שחקניו חירשים עוורים. אנו מאמינים כי הצגות נא לגעת משלבות תיאטרון איכותי ומשובח עם ערך מוסף, ומספקות חוויה תרבותית יוצאת דופן. הצפייה בהצגות מעוררת ומעודדת פתיחות מחשבתית והגשמה עצמית, מהווה קרקע לדיון ערכי על סובלנות ומעורבות חברתית, קבלת השונה וחוסר השלמות הקיים בכל אחד מאיתנו. צפייה בהצגות לוקחת את הצופים למסע היכרות אישי וחברתי, לצד זאת יפגשו הילדים את עולם העיוורים והחרשים ודרכי התקשורת עמם.

ההצגות מוכרות על ידי סל תרבות, קרן קרב ותרבות לישראל
      
נסיך תרנגול
 
בימוי, יצירה וכתיבה: דני ארליך ועדינה טל . לגילאי 4-12 , כ-50 דק'.
ניתן להציג מחוץ מרכז נא לגעת.
ההצגה הינה הצגת ילדים מבוססת על סיפור "האינדיק" של רבי נחמן מברסלב, מועלת על ידי צוות שחקנים חרשים וכבדי ראייה. ההצגה היא "דו לשונית"- בעברית ובשפת סימנים. ההצגה מעודדת להעלות את השיח סביב סובלנות, הקשבה, הבנת האחר וקידום מודעות חברתית וקהילתית. הילדים נהנים מההצגה ובמקביל סופגים ערכים של פתיחות וסובלנות ולומדים לקבל שונות – באחרים ובעצמם. 

ההמולה רבה בממלכה הרחוקה . הנסיך מתחתן, ההכנות בעיצומן, ההתרגשות גדולה. לפתע הנסיך מתחיל להתנהג כמו תרנגול! מה עושים?? החתונה מחר! לאחר ניסיונות ריפוי רבים, בית המלוכה יוצא למסע בחיפוש אחר פיתרון במסע רצוף הרפתקאות. רחוק מהבית הם מגלים שסוד הפתרון לבעיית הנסיך כבר קיים וברגע שהם מיבינים שכל אחד לפעמים הוא קצת "תרנגול"-  מתחולל השינוי הגדול....
  

צפייה בהצגה הזו היא חוויה מומלצת בחום, במיוחד לכאלה שכבר הפסיקו להאמין בניסים (גלי צה"ל)

ניתן ללוות את ההצגה בתוכנית העשרה חינוכית הכוללת מפגש הכנה מקדים לצוות בו יחולק מערך שיעור להעברה לילדים וצפייה בהצגת הילדים נסיך תרנגול אשר בסופה יתקיים פאנל בהשתתפות השחקנים. 
 
 
תן סימן
בניה ובימוי: עדינה טל. גילאי 4-11, כ 45 דק', עד 80 משתתפים.
ניתן להציג גם מחוץ למרכז נא לגעת.

מופע תיאטרלי לילדים ולכל המשפחה בשפת הסימנים. מפגש בלתי אמצעי מתרחש בין שלושה מנחים חרשים, מנחה כבד ראייה והקהל. עולמות נפרדים נפגשים, הגשר נוצר. המשתתפים, מכירים עולם חדש וכ- 30 מילים בשפה חדשה! המנחים משתפים את הקהל בעולמם האישי ומציגים סצנות מחיי היום יום, דרכן מלמדים בקלות ובהומור איך לסמן מילים והקהל מוזמן לשתף פעולה ולסמן יחד איתם את המילים 


לא על הלחם לבדו  
בימוי: עדינה טל. לנוער ולמבוגרים, כ 90 דק'.
בביצוע האנסמבל הראשון בעולם של אחד עשר שחקנים חרשים-עיוורים אשר הציגו למעלה מ 700 הצגות בארץ ובעולם. השחקנים לוקחים את הקהל למסע קסום אל תוך עולמם המיוחד, אל מחוזות החושך, הדממה וה... לחם.  סביב ציר הזמן של לישת הבצק,התפחתו ואפייתו על הבמה, נוצר מפגש חד פעמי בין השחקנים והקהל. הקהל חוזר ביחד עם השחקנים אל זיכרונות מוכרים, רחוקים, חולם חולמות נשכחים, חווה מחדש את רגעי האושר הקטנים ו "נוגע" בניצוץ הבריאה הקיים בכולנו. "כי לא על הלחם לבדו אנחנו חיים" הם אומרים, ומדגישים את חשיבות המפגש בינם לבין הקהל ואת הצורך בקשר, שהוא קיומי לא פחות מהצורך בלחם- עבור כולנו.
זהו המבחן של התיאטרון עצמו:
הדרך שבה עבודה טובה יכולה לתקשר מעבר לגבולות החושך והשקט (
The Guardian )



לונה פארק

בניית מופע ובימוי: עדינה טל. במאי שותף ומוסיקה: צבי טל. לנוער ולמבוגרים, כ90  דק'.
אנסמבל חדש של שחקנים חרשים-עיוורים מעלה הצגה חדשה, אשר מהווה צעד נוסף במסעו המופלא של תיאטרון "נא לגעת" בחיפושו אחר שפת תיאטרון ייחודית וחדשה. הלונה פארק הינו זיכרון ילדות, לעיתים אמיתי ולעיתים  מדומה, געגועים לזמן אחר, לתום ולילדות אבודים. בשטח ההפקר של הלונה פארק השייך לכולנו ולא שייך לאף אחד, נבנה לעיני הצופה עולמם המיוחד של השחקנים הפוגשים את עצמם, אחד את השני ואת הקהל. 





סדנת שפת סימנים
סדנת תקשורת הפותחת צוהר אל עולמם של החרשים. במהלכה צוות מנחים מלמד סימנים בסיסים בשפת הסימנים הישראלית באופן יצירתי ומשעשע. הסדנה מאפשרת הצצה לא שגרתית, ייחודית ומסקרנת לתרבות החירשים. הסדנה הינה תוכנית העשרה חינוכית ומהווה פעילות לנוער המלמדת אותם על שילוב חרשים עיוורים בחברה, קבלת האחר ומחויבות אישית כלפי הסביבה 


  


סדנת פיסול בחמר בחושך
 
סדנאות חושך מתקיימות במסעדת החושך "בלק אאוט". מנחים עיוורים מזמינים את משתתפי הסדנה לחוויה חושית יוצאת דופן. בסביבת היצירה החדשה האצבעות הן העיניים ויכולת הביטוי מפתיעה. נושאי היצירה מגוונים ומשתנים. הסדנה הינה מהווה פעילות לילדים ופעילות למבוגרים ומתאימה למוסדות חינוך ולכל קבוצה המעונינת לחוות פעילות עם העשרה חינוכית מרתקת.

עוד במרכז נא לגעת, בית הקפה קפיש בו צוות המלצרים החרשים וכבדי השמיעה ישוחחו אתכם בשפה שאתם לא מכירים, שפת הסימנים. ומסעדת החושך בלק אאוט המסעדה מספקת חווית סעודה בחושך מוחלט, בליווי צוות מלצרים עיוורים ולקויי ראייה אשר ילוו אתכם אל תוך המסעדה .
במרכז נא לגעת ניתן לערוך ימי גיבוש, סדנאות למנהלים, ימי כיף לתלמידים ומורים, וחגיגות בר מצוה ובת מצוה שכבתיות מיוחדות וערכיות, ע"י השכרת אולם במרכז נא לגעת שבמרכז תרבות ובילוי בנמל יפו.
 
כרטיס ביקור-מרכז "נא לגעת"

טלפון: 03-6330808
טלפון סלולרי: 054-2135311
דוא"ל: education@nalagaat.org.il
כתובת: רציף העלייה השנייה, נמל יפו
אתר: www.nalagaat.org.il


שם נציג: שירי זמיר
 
 
 
 
> חיפוש באתר
חפש:
> נותני שירות > הצג בפריסה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות לחדר מורים 2008