יום ב' 07/10/2024 | 14:33
 
 
  פארק תמנע   מגדל דוד בירושלים
דף הבית > מאגרי מידע
> מאגרי מידע , תוצאות חיפוש עבור: "אנטישמיות ..."
:קהל יעד
"בת כזאת רצינו" – מדריך למורה - מערך שיעור - בית הספר המרכזי להוראת השואה - יד ושם
מערכי שיעור לליווי הספר 'בת כזאת רצינו'. המערכים בנויים באופן מודולרי ומצעים אפשרויות לדיונים חינוכיים בנושאים: חיי היהודים לפני המלחמה, התמודדות עם קשיי החיים בגטו, הצלה וחסידי אומות העולם, דילמות של זהות והחזרה לחיים. המערכים מציעים למורה שאלות לדיון חינוכי ופעילויות שילוו אותם בכיתה.
קהל יעד: יסודי   
"האזינה לקול בכיינו" - תפילה בשואה - טקס
הטקס שלפניכם עוסק בתפילה ובמשמעותה בתקופת השואה. במהלך הטקס נתבונן בעולם התפילה בשואה דרך עיניהם של יהודים בני התקופה, ונשאל כיצד השפיעה מציאות החיים בשואה על עולמם הרוחני? האם התפילות שיקפו את מצוקות החיים, השרירותיות והסבל? מה ביקשו יהודים לבטא בתפילותיהם במהלך השואה? האם התפילות אופיינו בחידוש או בדבקות במסורת?
קהל יעד: חט"ב   תיכון   
"היא היתה שם והיא סיפרה לי" - סדרת סרטי עדות
הפרוייקט "עדים וחינוך – סיפור מצולם של ניצולי שואה", הנו פרוייקט משותף של בית הספר המרכזי להוראת השואה ביד ושם יחד עם המרכז למולטימדיה באוניברסיטה העברית. במסגרת הפרוייקט תעדנו את סיפורם של ניצולי שואה לאורך מסלול חייהם. סיפורי העדות, בהיותם סיפורו של היחיד, עומדים היום במרכזה של העשייה החינוכית בנושא השואה. בדור תובעני, חקרני, הם מורישי האמת, כנגד הניסיונות להכחיש. אנשי העדות מאפשרים ללמוד את סיפור השואה מתוך קרבה ומרחק בו זמנית. הסיפור הפרטי, האחד ועוד אחד ועוד אחד, הם הממחישים את משמעותו של המספר הכללי, זה שליבנו ומוחנו מתקשים לתפסו.
בפרוייקט זה יצרנו סדרה של סרטי עדות שמספרים את סיפור הניצולים: חייהם לפני השואה, במהלכה ולאחריה. הסרטים צולמו במקומות ההתרחשות עצמם והם מנסים להעביר סיפור חיים מלא ועשיר ככל הניתן. המצלמה ליוותה את הניצולים במקומות הולדתם, ותעדה את קורותיהם במהלך השואה, במקומות המרכזיים שבהם היו ואת שיקום חייהם לאחריה ובניית חייהם בארץ. הסרטים מתרכזים בדמותם של הניצולים, אך באמצעות סיפורם אף משרטטים את קורות הקהילה היהודית בכל מקום ומקום וגורלה. הסרטים הנם בעלי דגש על עדות חינוכית והם משמשים אותנו בעבודתנו החינוכית המגוונת והשוטפת בבית הספר.

הסרטים הנם בשפה העברית, הם תורגמו לאנגלית, גרמנית, ספרדית, רוסית, צרפתית וספרדית והופקו בתמיכתה של קרן משפחת אדלסון וועידת התביעות.


קהל יעד: תיכון   
"רעבים היינו למעט רוחניות..." - שמירת שבתות וחגים בתקופת השואה - טקס
בתקופת השואה נדרשו מאמצים רבים מהיהודים שביקשו לחיות על פי תפיסת עולמם הרוחנית והדתית. באופן רשמי, ברוב אזורי הכיבוש הנאציים, נאסר על היהודים לקיים כל חיי תרבות ודת. הימים אמורים היו להיות זהים האחד למשנהו. ובכל זאת, היהודים קיימו מועדים אלו למרות האיסורים, דבר שהיווה לרבים מהם קרן אור באפלה. הטקס שלפניכם יעסוק בחגי חנוכה ופורים וביום השבת בתקופת השואה ובניסיונות לקיימם.
קהל יעד: חט"ב   
חסידי אומות העולם - טקס
הטקס שלפניכם מספר את סיפורם של חסידי אומות העולם ואת מורכבותו וגדולתו של מעשה ההצלה.
קהל יעד: חט"ב   
"הייה לי חבר הייה לי אח..." - נוער לנוער בתקופת השואה - טקס
בתקופת השואה התערערו המסגרות החברתיות של היהודים, וחיי היום-יום נשתבשו בשל ההכרח לברוח ממקום למקום ולהסתתר מפני המוות. המסגרת שנפגעה יותר מכול היא מסגרת המשפחה: פעמים רבות, במקום המשפחה המסורתית נוצרו מסגרות חלופיות לתא המשפחתי - אחים גדולים, חברויות, ומדריכים. הם אלה שתפסו מקום נכבד בעיצוב דרכם של הילדים בתקופה זו.
קהל יעד: חט"ב   
“היכן אוכל למצוא מקום שיהא לי בית?“ - טקס
לפניכם הצעה לטקס בנושא ימי השחרור הראשונים ותחילת חייהם החדשים של ניצולי השואה. הטקס יעסוק בהיבטים שונים של השחרור, תוך התמקדות בקולם של הניצולים. כמו כן יובאו עדויות של המשחררים והרחבות היסטוריות.
קהל יעד: תיכון   
יהודי ארצות הבלקן בשואה - הייחודיות והמשותף
בפעילות זו יובאו הצעות למיקוד וכן ניתוח הסוגיות הקשורות בקורות מדינות הבלקן במהלך מלחמת העולם השנייה ובגורל היהודים שחיו בהן. הצגת הדברים מרחיבה את היריעה ומתאימה להוראה המשלבת את שתי ההיסטוריות, היהודית והכללית, וכן מאפשרת קישורים לפרקים היסטוריים אחרים ואף למתרחש באזורי יוגוסלביה בהווה.
קהל יעד: תיכון   
“את תורתי ילדי חמד שימעו, זיכרו נא!” תלמידים ומוריהם בגטו
טקס זה עוסק בחינוך היהודי בתקופת השואה, בחוויותיהם של ילדים ובנסיונותיהם של מחנכים להשיב מעט משגרת הקיום הנורמליות לחייהם של תלמידיהם. הטקס כולל מקורות בני הזמן, קטעים מיומנים וזיכרונות של ניצולי שואה.
קהל יעד: תיכון   
מחפשים בית - מערך שיעור - בית הספר המרכזי להוראת השואה - יד ושם
במלאות שישים שנה להקמת מדינת ישראל השיעור מנסה לגעת בנקודת המפגש בין השואה להקמתה של מדינת ישראל בהיבט האישי. בשיעור ננסה לבחון את התהליך שעברו ילדים ניצולי שואה מסיום המלחמה ועד שלבי הקליטה הראשוניים בארץ. בשיעור משולבים קטעי עדויות והוא מיועד לתלמידי כיתות ה'-ו'.
קהל יעד: יסודי   
ילדים בגטו
פעילות אינטראקטיבית זו היא אתר על ילדים שנכתב עבור ילדים. האתר מתאר את החיים בגטו בתקופת השואה מנקודת מבטם של הילדים שחיו בגטו ומנסה להציג את החוויה המורכבת של החיים בגטו בדרך שתהיה נגישה גם לילדים בימינו.
קהל יעד: יסודי   
"שנת הגורל"
הצעה להוראת אירועי "ליל הבדולח" בהקשר של שנת 1938 - היבטים היסטוריים ופדגוגיים. בפעילות זו נסקור כמה מהאירועים המרכזיים בשנת 1938, על-מנת להבין טוב יותר את התהליכים המגיעים לשיאם בפוגרום "ליל הבדולח".
קהל יעד: חט"ב   
01  02  03  04  05  06 
>>
 
> חיפוש באתר
חפש:
> נותני שירות > הצג בפריסה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות לחדר מורים 2008